SENATE COMMUNITY AFFAIRS LEGISLATION COMMITTEE

Public Hearings: BUDGET ESTIMATES 2015-6

Monday 1 June to Thursday 4 June 2015

Committee Room 2S1, Parliament House, Canberra ACT

To be televised on Channel 112 /Radio 90.3, http://www.aph.gov.au/News_and_Events/Watch_Parliament

Departmental Attendance Summary

Health—Monday-Tuesday (1/6/2015-2/6/2015)—9:00am—11:00pm

Human Services—Wednesday (3/6/2015)—9:00am–3:55pm

Social Services—Wednesday (3/6/2015)—3:55pm-11:00pm

—Thursday (4/6/2015)—9.00am–11.00pm

MONDAY, 1 JUNI	E 2015	Committee Room 2S1		
·	HEALTH PORTFOL	IO		
	Department of Health (DoH)			
TIME	PROGRAM			
9:00am – 10:30am	Whole of Portfolio/ Corporate Ma	atters		
(90 mins)				
10:30am – 10:45am	Break			
(15 mins)				
10:45am – 11:45am	Whole of Portfolio/ Corporate Ma	atters (cont)		
(60 mins)				
11:45am – 12:45pm	Outcome 5: Primary Health Care	2		
(60 mins)	, and the second			
	Program 5.1: Primary Care Financing Quality and Access			
	Program 5.2: Primary Care Practice Incentives			
	Program 5.4: Mental Health			
	Program 5.5: Rural Health Services			
	National Mental Health Commission (NMHC)			
	Medicare Locals			
	GP SuperClinics			
12:45pm – 1:45pm	Lunch			
(60 mins)				
1:45pm – 3:45pm (120 mins)	Outcome 5: Primary Health Care			
	Program 5.1: Primary Care Financi			
	Program 5.2: Primary Care Practice	e Incentives		

	Dungmann 5 4. Mantal Haal	·la			
	Program 5.4: Mental Health Program 5.5: Rural Health Services				
	National Mental Health C				
	Medicare Locals	ommission (NVIAC)			
	GP SuperClinics				
3:45pm – 4:00pm	Break				
(15 mins)					
4:00pm – 5:20pm (80 mins)	Outcome 4: Acute Care				
(co mms)	Program 4.1: Public Hosp	oitals and Information			
5:20pm – 6:30pm (70 mins)	Outcome 3: Access to M	ledical and Dental Se	ervices		
,	Program 3.1: Medicare Se	ervices			
	Program 3.2: Targeted As	ssistance—Medical			
	Program 3.3: Pathology,	Diagnostic Imaging S	ervices & Radiation Oncology		
	Program 3.4: Medical Ind	lemnity			
	Program 3.5: Hearing Ser	vices			
	Program 3.6: Dental Serv	ices			
6:30pm – 7:30pm (60 mins)	Dinner				
(55)					
7:30pm – 9:35pm (125 mins)	Outcome 3: Access to M	edical and Dental Se	ervices (cont)		
(123 111113)	Program 3.1: Medicare Services				
	Program 3.2: Targeted Assistance—Medical				
	Program 3.3: Pathology, Diagnostic Imaging Services & Radiation Oncology				
	Program 3.4: Medical Indemnity				
	Program 3.5: Hearing Services				
	Program 3.6: Dental Services				
9:35pm – 9:50pm (15 mins)	Break				
9:50pm-11:00pm	Outcome 6: Private Hea	lth			
(70 mins)					
	Program 6.1: Private Health Insurance				
	Private Health Insurance Ombudsman (PHIO)				
Proposed breaks	Morning tea	10:30am	10:45am		
	Lunch	12:45pm	1:45pm		
		1	•		
		3:45pm	4:00pm		
	Afternoon tea Dinner	3:45pm 6:30pm	4:00pm 7:30pm		

Committee Chair: Senator Zed Seselja
Contact: Secretariat (02) 6277 3516
Email: community.affairs.sen@aph.gov.au
Committee Room 2S1 (02) 6277 5843

TUESDAY, 2 JUN	E 2015 Committee Room 2S1			
,	HEALTH PORTFOLIO			
	Department of Health (DoH)			
	Department of Health (DoH)			
TIME	PROGRAM			
111/12	IROURAW			
9:00am - 10:30am	Outcome 2: Access to Pharmaceutical Services			
(90 mins)				
·	Program 2.1: Community Pharmacy and Pharmaceutical Awareness			
	Program 2.2: Pharmaceuticals and Pharmaceutical Services			
	Program 2.3: Targeted Assistance—Pharmaceuticals			
	Program 2.4: Targeted Assistance—Aids and Appliances			
10:30am – 10:45am	Break			
(15 mins)	Бтейк			
(13 mms)				
10:45am – 12:25pm	Outcome 7: Health System Capacity and Quality			
(100 mins)	outcome // Health System Superity and Quanty			
,	Program 7.1: e-Health Implementation			
	Program 7.2: Health Information			
	Program 7.3: International Policy Engagement			
	Program 7.4: Research Capacity and Quality			
	Program 7.5: Health Infrastructure			
	Program 7.6: Blood and Organ Donation			
	Program 7.7: Regulatory Policy			
	Organ and Tissue Authority			
	Therapeutic Goods Administration			
	National Blood Authority			
	National Industrial Chemicals Notification and Assessment Scheme			
	(NICNAS)			
12:25pm – 1:25pm	Lunch			
(60 mins)				
1:25pm – 1:55pm	Outcome 7: Health System Capacity and Quality (cont)			
(30 mins)	Program 7.1: e-Health Implementation			
	Program 7.1: e-Health Information			
	Program 7.3: International Policy Engagement			
	Program 7.4: Research Capacity and Quality			
	Program 7.5: Health Infrastructure			
	Program 7.6: Blood and Organ Donation			
	Program 7.7: Regulatory Policy			
	Organ and Tissue Authority			
	Therapeutic Goods Administration			
	National Blood Authority			
	National Industrial Chemicals Notification and Assessment Scheme			
	(NICNAS)			
1:55pm – 3:30pm	Outcome 8: Healthcare Workforce Capacity			
(95 mins)	Outcome of meanitaire workforce Capacity			
	Program 8.1: Workforce and Rural Distribution			

	Program 8.2: Workforce Development and Innovation				
3:30pm – 4.00pm (30 mins)	Outcome 1: Population Health Program 1.1: Public Health, Chronic Disease and Palliative Care				
	Program 1.2: Drug Strate				
	Program 1.3: Immunisati				
	National Health and Med				
	Food Standards Australia	a New Zealand (FSAN	<u>Z)</u>		
4:00pm – 4:15pm (15 mins)	Break				
4:15pm – 6.15pm (120 mins)	Outcome 1: Population	Health (cont)			
,	Program 1.1: Public Heal	lth, Chronic Disease ar	nd Palliative Care		
	Program 1.2: Drug Strate	egy			
	Program 1.3: Immunisati				
	National Health and Med				
	Food Standards Australia	New Zealand (FSAN	Z)		
6:15pm – 7:15pm (60 mins)	Dinner				
7:15pm – 9:15pm (120 mins)	Outcome 9: Biosecurity and Emergency Response				
	Program 9.1: Health Eme	ergency Planning and I	Response		
9:15pm – 9:30pm (15 mins)	Break				
9:30pm – 11:00pm (90 mins)	Outcome 10: Sport and Recreation				
	Program 10.1: Sports and Recreation				
	Australian Sports Anti-Doping Authority (ASADA)				
	Australian Sports Commission (ASC)				
Proposed breaks	Morning tea	10:30am	10:45am		
	Lunch	12:30pm	1:30pm		
	Afternoon tea	4:00pm	4:15pm		
	Dinner	6:10pm	7:10pm		
	Evening Break	9:10pm	9:25pm		

Committee Chair: Senator Zed Seselja	
Contact: Secretariat (02) 6277 3516	
Email: community.affairs.sen@aph.gov.au	
Committee Room 2S1 (02) 6277 5843	

WEDNESDAY, 3 J	TUNE 2015 Committee Room 2S1			
,	HUMAN SERVICES PORTFOLIO			
	Department of Human Services (DHS)			
TIME	PROCEDAM			
TIME	PROGRAM			
9:00am – 9:50am (50 mins)	Australian Hearing			
9:50am – 10:25am (35 mins)	Whole of Department—Corporate Matters			
10:25am – 10:40am (15 mins)	Break			
10:40am – 12:00pm (80 mins)	Whole of Department—Corporate Matters			
12:00pm – 1:00pm (60 mins)	Lunch			
1:00pm – 3:40pm (160 mins)	Outcome 1: Informed government decisions on, and access to social, health and child support services Program 1.1: Services to the Community - Social Security and Welfare Program 1.2: Services to the Community - Health Program 1.3: Child Support			
3:40pm – 3:55pm (15 mins)	Break			
	SOCIAL SERVICES PORTFOLIO			
	Department of Social Services (DSS)			
3:55pm – 6:30pm (155 mins)	Cross Outcomes/ Corporate Matters Grant Programs			
6:30pm – 7:30pm (60 mins)	Dinner			
7:30pm – 8:15pm (45 mins)	Cross Outcomes/ Corporate Matters (cont) Grant Programs			
8:15pm – 9:30pm (85 mins)	Outcome 4: Housing			
	Program 4.1: Housing and Homelessness Program 4.2: Affordable Housing			
9.30pm – 9.45pm (15mins)	Break			

9:30pm – 11:00pm (90 mins)	Outcome 2: Families and	Communities			
	Program 2.1: Families and	Program 2.1: Families and Communities			
	Program 2.2: Paid Parental Leave				
	Program 2.3: Social and Community Services				
		-			
Proposed breaks	Morning tea	10:25am	10:40am		
_	Lunch	12:00pm	1:00pm		
	Afternoon tea	3.40pm	3.55pm		
	Dinner	6:30pm	7:30pm		
	Evening Break	9:30pm	9:45pm		

Committee Chair: Senator Zed Seselja
Contact: Secretariat (02) 6277 3516
Email: community.affairs.sen@aph.gov.au
Committee Room 2S1 (02) 6277 5843

THURSDAY, 4 JU	NE 2015	Committee Room 2S1		
	SOCIAL SERVI	CES PORTFOLIO		
	Department of Social Services (DSS)			
9:00am – 10:20am	Outcome 2: Families and	d Communities (cont)		
(80 mins)	Drogram 2.1. Familias and	d Communities		
	Program 2.1: Families and Communities Program 2.2: Paid Parental Leave			
	Program 2.3: Social and C			
	8			
10:20am – 10:35am	Break			
(15 mins)				
10.25 11.20	0.4 0.5 11			
10:35am – 11:20am (45 mins)	Outcome 2: Families and	d Communities (cont)		
(43 111118)	Program 2.1: Families and	1 Communities		
	Program 2.2: Paid Parenta			
	Program 2.3: Social and C			
		•		
11:20am – 12:30pm (70 mins)	Outcome 1: Social Secur			
	Program 1.1: Family Tax Benefit			
	Program 1.2: Child Payments			
	Program 1.3: Income Support for Vulnerable People			
	Program 1.4: Income Support for People in Special Circumstances			
	Program 1.5: Supplementary Payments and Support for Income Support Recipients Program 1.6: Income Support for Seniors			
	Program 1.7: Allowances and Concessions for Seniors			
		port for People with Disability		
	Program 1.9: Income Sup			
	Program 1.10: Working A	age Payments		
	Program 1.11: Student Pa	yments		
12.20 1.20	I1.			
12:30pm –1:30pm (60 mins)	Lunch			
(OO minis)				
1:30pm – 3:00pm (90 mins)	Outcome 1: Social Secur	rity (cont)		
` '	Program 1.1: Family Tax	Benefit		
	Program 1.2: Child Payments			
	Program 1.3: Income Support for Vulnerable People			
	Program 1.4: Income Support for People in Special Circumstances			
	Program 1.5: Supplementary Payments and Support for Income Support Recipients			
	Program 1.6: Income Support for Seniors Program 1.7: Allowances and Concessions for Seniors			
	Program 1.7: Allowances and Concessions for Seniors			
	Program 1.8: Income Support for People with Disability			
	Program 1.0: Working Age Payments			
	Program 1.10: Working Age Payments Program 1.11: Student Payments			
	110514111 1.111. Diddenii 1 d	Junean		

3:00pm – 4:30pm	Outcome 3: Ageing and Aged Care			
(90 mins)	D 2 1. A	1 T C		
	Program 3.1: Access a			
	Program 3.2: Home Su Program 3.3: Home Ca			
	Program 3.4: Resident		ra	
	Program 3.5: Workfor		ie	
	Program 3.6: Ageing a		amant	
	Aged Care Quality Ag		ement	
	Aged Care Quality Ag	ency		
4:30pm – 4:45pm (15 mins)	Break			
4:45pm – 6:30pm (105 mins)	Outcome 5: Disability	y and Carers		
	Program 5.1: Disabilit	y, Mental Health a	nd Carers Scheme	
	Program 5.2: National			
	National Disability Ins	surance Agency		
6:30pm – 7:30pm	Dinner			
(60 mins)				
7:30pm – 8:10pm (40 mins)	Outcome 5: Disability and Carers (cont)			
	Program 5.1: Disability, Mental Health and Carers Scheme			
	Program 5.2: National Disability Insurance Scheme National Disability Insurance Agency			
8:10pm – 9:00pm	Outcome 2: Families	and Communities		
(50 mins)	Outcome 2: Families and Communities			
	Program 2.4: Support for Child Care System			
	Program 2.5: Child Care Benefit			
	Program 2.6: Child Care Rebate			
9:00pm – 9:15pm	Break			
(15 mins)	Dreum			
9:15pm – 11:00pm (105 mins)	Outcome 2: Families and Communities (cont)			
,	Program 2.4: Support for Child Care System			
	Program 2.5: Child Care Benefit Program 2.6: Child Care Rebate			
Proposed breaks	Morning tea	10:20am	10:35am	
- 1 oposed bienis	Lunch	12:30pm	1:30pm	
	Afternoon tea	4:30pm	4:45pm	
	Dinner	6:30pm	7:30pm	
	Evening Break	9:00pm	9:15pm	
Committee Chair: Sena	· · ·	7.00pm	7.15pm	

Contact: Secretariat (02) 6277 3516

Email: community.affairs.sen@aph.gov.au

Committee Room 2S3 (02) 6277 5843